Pritaikyti sutikimo parinktis

Naudojame slapukus, kad galėtumėte efektyviai naršyti ir atlikti tam tikras funkcijas. Toliau rasite išsamią informaciją apie visus slapukus kiekvienoje sutikimo kategorijoje.

Slapukai, priskirti kategorijai „Būtini“, saugomi jūsų naršyklėje, nes yra būtini norint įjungti pagrindines svetainės funkcijas. ... 

Visada aktyvus

Būtini slapukai yra labai svarbūs pagrindinėms svetainės funkcijoms atlikti, o svetainė be jų neveiks numatytu būdu.

Šie slapukai nesaugo asmens identifikavimo duomenų.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Funkciniai cookies padeda atlikti tam tikras funkcijas, pavyzdžiui, dalytis svetainės turiniu socialinės žiniasklaidos platformose, rinkti atsiliepimus ir kitas trečiųjų šalių funkcijas.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Analitiniai cookies naudojami norint suprasti, kaip lankytojai sąveikauja su svetaine. Šie slapukai padeda pateikti informaciją apie lankytojų skaičiaus metriką, atmetimo rodiklį, srauto šaltinį ir kt.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Našumo cookies naudojami norint suprasti ir išanalizuoti pagrindinius svetainės našumo indeksus, kurie padeda lankytojams suteikti geresnę vartotojo patirtį.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Reklaminiai cookies naudojami norint pateikti lankytojams pritaikytą reklamą pagal puslapius, kuriuose jie anksčiau lankėsi, ir analizuoti reklamos kampanijos efektyvumą.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Knygos „Kuchmistras” pristatymas ir pokalbis su Andželika ir Rimvydu Laužikais

2025-03-14 - 2025-03-14

Time

17:00

Location

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
H. Manto g. 25, Klaipėda
Kovo 14 d., 17 val. kviečiame į istorijų kupiną susitikimą, kuriame Anželika ir Rimvydas Laužikai pristatys savo naująją knygą „Kuchmistras“, pasakojančią apie vieną ryškiausių visų laikų virtuvės šefų – Janą Szyttlerį. Pokalbio metu, kartu su moderatore, aptarsime senosios Lietuvos virtuvės paslaptis, keisčiausius ir gardžiausius patiekalus, jų receptus ir XIX amžiaus tradicijas. Tarp jų – ir keletą Klaipėdos krašto istorinių patiekalų.
Kiekvienu istoriniu laikotarpiu, visuose kraštuose, net ir tada kai politiniai įvykiai sukosi nežmonišku ritmu, šalia jų veikė ne mažiau svarbūs dalykai: mokslas, kultūra, tradicijos. Viena svarbiausių kasdienio ir ypatingų progų gyvenimo dalių buvo maisto kultūra. Lietuvos nacionalinė virtuvė savo istorijoje išgyveno daug pokyčių, skirtingų kultūrų įtakų, tačiau per pastaruosius du šimtmečius sustiprėjo, kelis kartus patyrė tikrą atgimimą ir unikalias transformacijas. Vienas tokių laikotarpių buvo XVIII amžiaus pabaiga – XIX amžiaus pirmoji pusė. Tai – Lietuvos istorijos laikotarpis paženklintas politinių įvykių gausa, bet ką žinome apie to meto gastronominę kultūrą? Juk nuostabu žinoti, suprasti, atkurti senuosius receptus, žinoti jų reikšmę, atsiradimo istoriją, įsigilinti, kokia svarbi gastronominių tradicijų kaita vyko mūsų krašte.
Anželika ir Rimvydas Laužikai yra puikus duetas pasikalbėti šia tema. Jie ne tik istorikai, pasižymintys meile gastronomijos paveldui, bet ir pasakojantys, rekonstruojantys, besidalinantys patirtimi apie senuosius valgius ir jų receptus.
_________
Susitikimo svečiai:
Anželika Laužikienė – istorikė, gidė, gastronomijos istorijos tyrinėtoja ir edukatorė, nuostabių istorinių patiekalų rekonstruktorė.
Rimvydas Laužikas – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto profesorius, gastronominio paveldo, gastronominės kultūros ir tapatumų tyrinėtojas.
Renginio data: kovo 14 d. 17 val.
Renginio vieta: Konferencijų salė
Renginį moderuoja: Ineta Bukelevičė
_________
Renginio metu bus galima įsigyti naująją knygą „Kuchmistrai“ su autorių palinkėjimu.