Pritaikyti sutikimo parinktis

Naudojame slapukus, kad galėtumėte efektyviai naršyti ir atlikti tam tikras funkcijas. Toliau rasite išsamią informaciją apie visus slapukus kiekvienoje sutikimo kategorijoje.

Slapukai, priskirti kategorijai „Būtini“, saugomi jūsų naršyklėje, nes yra būtini norint įjungti pagrindines svetainės funkcijas. ... 

Visada aktyvus

Būtini slapukai yra labai svarbūs pagrindinėms svetainės funkcijoms atlikti, o svetainė be jų neveiks numatytu būdu.

Šie slapukai nesaugo asmens identifikavimo duomenų.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Funkciniai cookies padeda atlikti tam tikras funkcijas, pavyzdžiui, dalytis svetainės turiniu socialinės žiniasklaidos platformose, rinkti atsiliepimus ir kitas trečiųjų šalių funkcijas.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Analitiniai cookies naudojami norint suprasti, kaip lankytojai sąveikauja su svetaine. Šie slapukai padeda pateikti informaciją apie lankytojų skaičiaus metriką, atmetimo rodiklį, srauto šaltinį ir kt.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Našumo cookies naudojami norint suprasti ir išanalizuoti pagrindinius svetainės našumo indeksus, kurie padeda lankytojams suteikti geresnę vartotojo patirtį.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Reklaminiai cookies naudojami norint pateikti lankytojams pritaikytą reklamą pagal puslapius, kuriuose jie anksčiau lankėsi, ir analizuoti reklamos kampanijos efektyvumą.

Nėra slapukų, kuriuos būtų galima rodyti.

Pokalbis apie Prancūzijos virtuvę su autore Dangira Šimašiūte

2025-06-19 - 2025-06-19

Time

17:30

Location

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
H. Manto g. 25, Klaipėda
Kviečiame į nuostabų pokalbį apie elegantišką, gurmanišką ir paslapčių kupiną Prancūziją kartu su Dangira Šimašiūte, knygos „PRANCŪZIJOS VIRTUVĖ: kulinarinė kelionė po Prancūziją ir daugiau nei 100 gardžiausių regioninės virtuvės receptų“ autore.
„Prancūzijos grožiu ir gėriu man teko mėgautis daugiau nei dvidešimt metų ir daug to gėrio nubyrėjo į mano gyvenimą ir į tai kas aš šiandien esu. Daug to gėrio nugulė ir mano knygos “Prancūzijos Virtuvė” puslapiuose. Mėgstu skanų maistą, mėgstu jį gaminti ir mėgstu kalbėti apie jį. Taigi kviečiu ir Jus pokalbiui apie Prancūzijos virtuvę, apie tai kokia ji yra, apie tai kaip ji tokia atsirado kokia ji yra, apie tai kaip prancūzai ją mato ir apie tai, kaip ją galite “pasikviesti” į savo namus“ – kviečia Jus Dangira.
Nuostabiai žydra jūra ir pašėlęs vandenynas… kalnų grandinės… levandų laukai ir šlaitais vingiuojantys vynuogynai… romantiškos pilaitės, didžiuliai miestai ir siauromis gatvėmis pasidabinę mažyčiai kaimeliai… Prancūzija turi viską, tad visiškai nenuostabu, kad ji yra svajonių šalis ne tik romantiškiems įsimylėjėliams, bet ir visiems kelionių mėgėjams, meno ir istorijos gerbėjams bei, žinoma, gurmanams.
Turbūt nėra kitos tautos, kuri sugeba šitaip mėgautis maistu. Šioje šalyje maisto ruošimas yra meno forma, gerbiama ir puoselėjama lyg gurmanų religija. Prancūzas ras tikrą laimę kąsnyje prancūziško batono su trupučiu sviesto ar sūrio, kurį jis užgers lašeliu vyno, sėdėdamas pajūryje, o galbūt ant suolelio miško viduryje. Tai jų ‘ joie de vivre’ – gyvenimo džiaugsmas ir gyvenimo būdas, sugebėjimas džiaugtis mažyčiais gyvenimo malonumais, čia, šiandien ir dabar.
Data: Birželio 19 d. 17:30 val.
Vieta: Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Dalyviai: maisto ir kelionių tinklaraščio „Duok druskos“ autorė Dangira Šimašiūtė, Prancūzijos Respublikos garbės konsulas Klaipėdoje, gurmaniškų maisto prekių parduotuvės „MiamMiam“ įkūrėjas Olivier Criou
Pokalbį moderuoja: Ineta Bukelevičė