
Prancūziškos gastronomijos diena „Sultys ir pienas“
„Sultys ir pienas” – prancūziškos gastronomijos diena, skirta natūraliesiems vynams, Bretanės regiono vynuogynams ir Prancūzijos sūrių įvairovei. Visą dieną vyks degustacijos, lengvas ir „skanus” bendravimas su Prancūzijos vyno ir pieno ūkininkais, o pabaigoje – bendra filmo “Délicieux” (“Gardumynas”) peržiūra.
12 iki 18 val.: vynų degustacijos su iš Prancūzijos atvykusiais vyndariais Marie Carroget ir Nicolas Suteau, taikančiais biodinaminės žemdirbystės principus bei natūralios fermentacijos metodus. Ruošiame daugiau nei 20 skirtingų natūraliųjų vynų rūšių iš 7 Vakarų Prancūzijos vynų ūkių kartu su kruopščiai parinktais sūriais iš Beillevaire sūrinės, kuriuos į Klaipėdą atveža specialiai atvykstantis Jean-Philippe Rougier, galintis papasakoti viską apie prancūziškus sūrius! Sūrio ir vyno skonių akordai skambės pokalbių, malonios aplinkos ir geros draugijos fone – degustacijos salėje su kiekvienam vyno gamintojui skirtu atskiru stalu.
Degustacijų metu bus galimybė bendrauti su Prancūzijos vyno ir pieno ūkių atstovais ir nuotoliu –biodinaminio ir natūralaus Champagne, natūraliųjų vynų iš Bordeaux, Angers, Vendée gamintojais, vištų augintojais ir kitais ūkininkais bei Natūraliojo vyno apsaugos sindikato prezidentu Jacques Carroget, kurie prisijungs per ekraną tiesiogiai iš Prancūzijos, papasakos apie savo veiklą, atsakys į klausimus.
Visos dienos įspūdžius ir skonių džiaugsmą užtvirtinsime Sturia ikrais, kurie atvyks tiesiai iš Akvitanijos (Aquitaine) regiono.
19 val. filmo “Délicieux” (“Gardumynas”) peržiūra,
į kurią kviečiame kartu su Prancūzų institutu Lietuvoje. Kultūros fabriko kino salėje.
Atvykstančius gurmanus, mūsų draugai „Kavos Architektai“, pasitiks su mini kruasanais ir ypatinga jų kava ! Priešais terasą veiks „MiamMiam Crêpes“ maisto vagonėlis, siūlantis pasistiprinti grikių miltų lietiniais crêpes bei skrebučiais su sūriu.
Parašykite komentarą